SNAGA NARODA: FORMIRA SE OPĆINSKI ODBOR U TEŠNJU

Ramo Isak, predsjednik političke stranke „Snaga naroda“, inače aktuelni ministar unutrašnjih poslova FBiH, očito posjeduje harizmu koja rezultira sve većim brojem članova i simpatizera koji se širom BiH pridružuju ovoj političkoj platformi.

Na neformalnom druženju u Tešnju, najavljeno je skoro održavanje Osnivačke skupštine Općinskog odbora za ovaj grad i izlazak na predstojeće lokalne izbore.

-Ovo je druženje, razmjena iskustava i unaprjedjenje kadrovske politike i pripreme za zvanično formiranje Općinskog odbora stranke i priprema za lokalne izbore u oktobru ove godine-kazao je predsjednik IO Snage naroda za Tešanj Adil Halilović.

On je kazao kako će do formiranja OO doći u narednih sedam dana što će značiti i zauzimanje aktivne uloge u političkom životu općine Tešanj, okupljanje opozicije i predlaganje zajedničkog kandidata za načelnika Općine Tešanj.

Dogadjaju je prisustovao i predsjednik stranke „Snaga naroda“ i aktuelni ministar MUP-a FBiH Ramo Isak, koji je priznao da je prijatno iznenađen odzivom, interesom i masovnošću koju stranka ima iz dana u dan.

-Sada već imamo stranku formiranu u većini kantona, u svim općinskim i gradskim sredinama imamo inicijativne odbore i oni rade na organizaciji skupština i mi se nadamo da ćemo u 90 posto kantona u FBiH izaći na lokalne izbore. U RS vodimo značajne aktivnosti. Kratak je rok do izbora, ali je sigurno da ćemo za opće izbore izaći na teritoriji čitave BiH – kazao je Isak.

On naglašava da ne sumnja u uspjeh jer je, kaže, riječ o projektu zasnovanom na radu.

„Vi znate da je Vlada ZDK, sa četiri naša minsitra bila najuspješnija Vlada u u zadnjih 30 godina. Tako da smo dokazali da kvalitetnim radom i one koji nisu zainteresovani da rade možemo natjerati da rade. Evo sada sa partnerima u vlasti radimo bez problema i sve ide onako kako treba” – kazao je Ramo Isak.