ISAK: POZIVAM SEMIRA EFENDIĆA DA SE VOZI HELIKOPTEROM KAKO BI GRAĐANI BiH BILI SIGURNIJI

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić po ko zna koji put pokušava dezavuisati javnost. Činjenica je da je uvažena kolegica Edina Gabela, iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu, izabrana za dopredsjedavajuću Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine rukama zastupnika HDZ-a BiH. Upravo njen izbor rezultat je dogovora koji su, prije formiranja Vlade Federacije BiH, postigli Stranka za Bosnu i Hercegovinu i HDZ BiH.

Gospodine Efendiću, Vi ste čovjek kojem ruke zastupnika HDZ-a BiH ne smetaju sve dok su one podignute u korist Vaših kadrova. Takav pristup zove se političko licemjerje. Vi – kao takvi – niste pozvani da govorite o mom političkom djelovanju, a ja nemam potrebu da Vam se pravdam.

Međutim, zbog tačnog informisanja javnost dužan sam pojasniti kako je Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na 3. redovnoj sjednici obustavio postupak primjene odredbi člana 15., člana 24., člana 29. i člana 30. Etičkog kodeksa zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Dakle, dopredsjedavajuća Gabela nije mogla sazvati sjednicu Etičke komisije Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, a naprijed navedena sjednica posebno ne bi mogla biti održana da s tim nisu bili saglasni članovi same komisije.

Ako ćemo se pozivati na član 24. Etičkog kodeksa zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, koji je ponavljam zajedno s drugim članovima stavljen van snage na 3. redovnoj sjednici što je prema tumačenju Efendića relevantno, onda se moramo voditi time da pravo podnošenja prijave imaju svi zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i da je više zastupnika na samoj sjednici tražilo utvrđivanje odgovornosti zastupnika Marija Karamatića.

Vi ove činjenice gospodine Efendiću ne znate jer da znate onda biste bili svjesni kako je uvažena zastupnica Gabela samo iskoristili pauzu i ništa više. Etička komisija je, poštujući sve zastupnike iz vlasti i opozicije, sazvala sjednicu. Ukoliko želite lično ću Vam isprintati Etički kodeks zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, pomoći Vam da se edukujete i da napokon s puta lokalnog političara i demagoga krenete putem kojim se kreću ozbiljni političari.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu, na čelu s Vama, jedna je od posljednjih političkih opcija koja ima pravo govoriti bilo šta o političkoj trgovini. Vi ste pokušavali trgovati s Trojkom i ucjenjivati političke partnere, a sada to pokušavate sa SDA. U jednu ruku razumijem Vašu ljutnju jer je evidentno kako ostajete bez vlasti i u Kantonu Sarajevo. Međutim, to je Vaš problem. O mom radu javnost će suditi kada budem izabran za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Nisam želio, ali moram se referisati na Vaše navode o helikopteru. Gospodine Efendiću, pozivam Vas i molim da se ubuduće vozite helikopterom, odnosno da Vas voze helikopterom kako bi građani Bosne i Hercegovine bili sigurniji.

S poštovanjem,

Arnel Isak